tisdag 9 mars 2010

Morallag

På 1980-talet var det vanligt med incestkarriärister - psykologer och andra som specialiserade sig på att genom ledande frågor och utmattningsförhör få ungar att hitta på någon historia som skulle ge kvinnor vårdnaden om barnen i skilsmässommål. De var också väldigt duktiga på att tolka tecken som skulle ha gått en lekman förbi. Ett svart streck på ett papper, till exempel, var ett ovedersägligt bevis på att pappan viftat med sitt erigerade organ. Se t ex Ulf Gyllenhaks "Var är pappa?".

Några av dessa lagens riddare har övervintrat. I Kalmar har bror och syster knullat, en frivillig akt från båda sidor av personer på rätt sida om 15-årsgränsen. Det får man dock inte, tycker lagen, ivrigt understödd av advokaten Sara Ottosson. Så ivrigt faktiskt att hon vill utöka den. Exakt hur långt framgick inte riktigt i dagens Studio ett i P1. Men det lät som om hon har som utgångspunkt att sex i stort sett alltid innebär någon form av övergrepp, som bör undvikas och i möjligaste mån bestraffas.

Just incest verkar vara advokatens födkrok. En ren händelse, förstås.

Jag tycker att man ska gå åt andra hållet. Avskaffa denna äckliga morallag, som reglerar ett brott utan offer. Distansera Sverige från länder som Saudiarabien och Jemen i det här fallet. Låt advokaterna tjäna sina miljoner på ett annat sätt.

(Förtydligande: jag tycker också att det verkar äckligt att ha sex med sitt syskon. Jag skulle heller inte drömma om att ha sex med en häst eller något ur grönsaksdisken. MEN - varför skulle jag hindra någon annan att utöva någon av dessa böjelser? Och framför allt, med vilken rätt?)

2 kommentarer:

  1. Alla bevis på att man inte är den siste sunt tänkande människan i Sverige är glädjande. Denna blogg är ett sådant exempel.

    SvaraRadera
  2. Tack. Men ju mer jag surfar runt på nätet inser jag att vi faktiskt är väldigt många som reagerar på masspsykosen. Tyvärr tror jag att vi har ett nytt parti 2014 som jag kommer att rösta på. Jag hade verkligen önskat att det inte hade behövts.

    SvaraRadera