måndag 10 augusti 2009

Lägg undan skalpellen

Studio ett (http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1890979) har i dag ett inslag där man diskuterar religiös omskärelse av pojkar. Sveriges kommuner och landsting (SKL) rekommenderar numera att man ska utföra ingreppet. Endast tre landsting vägrar.

Motivet till att tillåta övergreppet är att lokala slaktare annars skulle utföra det, ibland med bara en droppe vin eller sockerlösning som "bedövning"!

Vad fan är det för resonemang? Skulle SKL godta samma utpressning om det gällde kvinnlig omskärelse - antingen gör ni det på sjukhuset eller så gör jag det själv på ungen och då gör det mycket mer ont? Vid vilken grad av stympning ska gränsen dras?

Jo men, säger en läkare i programmet, det här är så viktigt i vissa kulturer. Vi kan aldrig aaaaaaana hur viktigt.

I så fall är det väl ändå inte fortsatt misshandel som är rätt väg. Höj i stället straffen drastiskt för barnmisshandel (mycket långt fängelsestraff plus obligatorisk livstids utvisning i de fall gärningsmannen inte är svensk medborgare). Satsa på avprogrammering för de tokdårar som tror att övergrepp på den egna avkomman är en förutsättning för ett lyckligt liv och en lycklig tillvaro efter döden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar