torsdag 11 november 2010

Inga pengar till de glada pojkarnas mammor

Efter ett mycket frivilligt samlag mellan två 13-åriga killar och en 16-årig tjej åtalades tjejen för våldtäkt mot barn. Pojkarnas mammor anmälde nämligen den fasansfulla händelsen till polisen. Skadestånd hägrade.

Nu har dock tjejen friats. Ett glädjande, rimligt men i vårt land kanske något överraskande beslut.

Sverige vore dock inte Sverige om inte domstolen samtidigt rynkade ogillande på ögonbrynen. Är det verkligen inte så att det i stället är pojkarna som utnyttjat flickan?

I Sverige efter Bodström är varje sexuell handling ett starkt indicium på att ett brott begåtts. Tack, Thomas!

2 kommentarer:

  1. Grundproblemet är ju att vi har en sådan sjuk lag till att börja med. Vi gör våra ungdomar till våldtäktsmän/kvinnor när de har frivillig sex med varandra. Men när nu lagen finns där så bör åtminstone alla vara lika inför den. Och hade det varit en 16-årig pojke som hade haft sex med två 13-åriga flickor så hade han villkorslöst dömts för våldtäkt mot barn trots att sexet var frivilligt som i det här fallet. Då bör det omvända också gälla. Men som sagt, grundproblemet är att vi har en sjuk lag till att börja med, så det bästa hade varit att avskaffa den istället.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, grundproblemet är utan tvekan lagen och skrupelfria ministrar och jurister som gör vad som helst för att främja karriären respektive plånboken.

    Men även om Bodström har förstört rättsmedvetandet genom att kalla frivilliga sexuella handlingar för våldtäkt skulle åklagarna kunna ge fan i att åtala. Är skillnaden i utveckling liten så är det inte våldtäkt mot barn (minns inte om det är HD-utslag eller i förarbeten till lagen detta står). Jag har själv varit på en rättegång där tre 15-åriga killar friades efter att ha haft sex med två 14-åriga tjejer.

    SvaraRadera